Het team achter Flexwrapp

wesley in Nieuws

Een app waarmee je als flexwerker je totale flexwerk gemakkelijk beheert en waar je als flexbedrijf weer heel makkelijk de uren van je flexwerkers controleert? Het leek een droom, maar komt nu toch wel heel dichtbij! We geven het woord aan het team achter Flexwrapp.

Wie is wie:
Trang en Sarat: Binnen Team Mobile werken Sarat en ik voornamelijk aan de backend van Flexwrapp.
De backend communiceert met de software van Easyflex. Wij zorgen voor een naadloze koppeling tussen Easyflex en Flexwrapp.

Joris: Ik verzorg het Interaction Design van de app. Hierbij focus ik me op de flow en streef ik ernaar om het gebruiksgemak te verbeteren en het design ‘easy‘ en aantrekkelijk te maken.

Mahmod: Ik heb de applicatie uitgebreid getest, beoordeeld en zal nu de Pilot begeleiden. Met name het gebruiksgemak, de interactie en stabiliteit van de app zijn uitgebreid getest, voordat we überhaupt wilden starten met een Pilot. Hieronder valt ook de koppeling met Easyflex!

Sanne (niet op de foto): Ik werk met ontwerpers aan het design van de app. Als we willen dat mensen het veel gaan gebruiken, moet het er wel tiptop uitzien natuurlijk!

Wat is Flexwrapp en hoe werkt het?
Flexwrapp is dé app voor flexwerkers. In Flexwrapp beheert een flexwerker makkelijk en snel al zijn of haar banen. Flexwrapp focust zich op de flexwerker en het eenvoudig registreren/doorgeven van de gewerkte uren. Er ontstaat een directe interactie tussen het uitzendbureau en de flexwerker, wat het proces versnelt, versoepelt en overzichtelijker maakt voor beiden! Flexwrapp biedt alle mogelijkheden om je totale flexleven te managen als flexwerker. Denk aan het inzien van betalingen en loonstroken, het bijhouden van je uren en een overzicht krijgen van al banen waar je werkt of gewerkt hebt. De functies binnen de app worden steeds verder uitbreiden de komende tijd.

Er zijn veel manieren voor het aanleveren van urenbriefjes: digitaal, eigen systeem of zelfs nog geschreven. Nu Flexwrapp dit vervangt is de belangrijkste vraag die opkomt: is het online declareren van uren helemaal veilig en hoe houd ik hier controle op?
Er wordt al langer gebruik gemaakt van digitale platformen om uren te declareren. Het declareren via de app is veiliger dan het inleveren van geschreven urenbriefjes. Flexwrapp zorgt namelijk voor een duidelijk overzicht, het biedt de mogelijkheid tot directe controle en het is makkelijk om contact op te nemen met de flexwerker als er iets fout is. Alle informatie staat op één centrale plek, wat een fout opsporen kinderspel maakt. De controle kun je zelf of door de relatie laten doen en daarna wordt alles automatisch verwerkt in Easyflex!

De ontwikkeling van Flexwrapp gaat in samenwerking met Easyflex. Hoe verloopt dat?
De samenwerking met Easyflex verloopt soepel. Er werd vanaf het begin al direct toegang verleent tot de back-end van Easyflex, wat de ontwikkeling van Flexwrapp versneld heeft. Als er iets veranderd moet worden binnen de software, wordt dit door Easyflex snel opgepakt. De sterke communicatie zorgt voor een vlotte samenwerking.

Welke dagelijkse werkzaamheden worden vergemakkelijkt door Flexwrapp?
Je hebt met de app direct inzicht in gewerkte uren, plaatsingen en betalingen. Je kunt gemakkelijk zien waar je moet werken in welke functie en tegen welk uurloon. Vanuit de app neem je makkelijk direct contact op met je baan of met je uitzendbureau en zelfs vakantiedagen en reiskosten geef je met een paar klikken door in de app. Het periodeoverzicht brengt alle gegevens samen dus je hoeft niet meer te zoeken naar informatie op verschillende plekken.

Waar wordt voornamelijk op gelet bij het ontwikkelen van Flexwrapp?
De hoofdvraag waar wij ons tijdens de ontwikkeling heb hebben gericht is ‘wat is het belangrijkst voor de flexwerker én het flexbedrijf?’. Het doel van Flexwrapp is natuurlijk om het werkleven van de flexwerker makkelijker te maken, maar ook dat van het flexbedrijf. Geen omkijken meer naar uren en je bent direct in contact met de flexwerker. Het gebruiksgemak van de applicatie zorgt ervoor dat flexwerkers met weinig uitleg direct met Flexwrapp aan de slag kunnen.